Cabinetul individual de psihologie Sinziana Burcea  este avizat de Colegiul Psihologilor din Romania
cod  de inregistrare 1 NT 0987 din 28.10.2008,
pentru a oferi urmatoarele servicii specializate in psihologie clinica si psihoterapie :
- evaluare primara si psihodiagnostic
- terapii de scurta durata pentru copii, adulti, cupluri si intreaga familie
- interventie timpurie copii cu autism

Serviciul de consiliere pentru parinti si terapie intensive pentru copii
Se adreseaza copiilor diagnosticati cu tulburari pervazive de dezvoltare din spectrul autist,  tulburari de atasament ,  ADHD, comportament negativist si opozitionism , tulburari de anxietate ,  depresie, etc.

Serviciul presupune 2 saptamani de terapie intensiva la cabinet, respectiv un numar de 40 de ore de terapie  pentru copil si familie.

La baza interventiei noastre sta principiul unicitatii fiecarui copil si fiecarei familii. Intrucat nevoile lor difera de la caz la caz, am dezvoltat un serviciu adaptat identificarii nevoilor fiecarui copil si familii in parte,  parintii fiind implica?i intr-un mod activ in procesul de recuperare/reabilitare.

Abordarea holistica adresata intregii familii este un concept nou in Romania. Astfel interventia se adreseaza tuturor membrilor familiei si luand in considerare toate aspectele psihologice interne si externe ale copilului si a fiecarui membru in parte. Punctul central al terapiei il constituie indentificarea abilitatilor innascute ale copilului si a resurselor  pe care parintii le detin, astfel incat sa poata contribui pozitiv la derularea procesului terapeutic.

Interventia presupune evaluarea comportamentului copilului (16 ore) si interventie intensiva in functie de obiectivele specifice stabilite impreuna cu echipa de specialisti pentru fiecare copil si familie.In tot acest timp cei doi parinti observa comportamentul copilului in camera de terapie, invata  sa-l inteleaga si sa identifice reactiile acestuia in timpul jocului si in relatie cu terapeutul. Parintii sunt inclusi intr-un program de training , invatand metodele specifice de terapie (joc structurat si interactiv, tehnici de stimulare senzoriala, obtinerea atentiei, "randul tau-randul meu", dezvoltarea creativitatii prin tehnici de art-terapie, etc).

De asemenea, un alt obiectiv al interventiei vizeaza terapia intregului nucleu familial , cu sedinte de terapie   pentru fiecare parinte, existand sesiuni speciale pentru terapia cuplului si restabilirea echilibrului in familie. Aceste sesiuni se vor desfasura pe parcursul celor 2 saptamani .

La finalul celor 40  de ore de interventie intensiva  parintii vor cunoaste specificul tulburarii de dezvoltare si vor fi invatat o serie de tehnici terapeutice pentru a putea continua terapia la domiciliu cu copilul lor daca este cazul  (3-4 ore in fiecare zi, timp de minim 6 luni). In acest caz monitorizam evolutia copilului si continuam lunar sa oferim feedback celor 2 parinti  (la cabinet si/sau prin casete video).Cabinetul se afla situat pe B-dul Dacia, Bl 2, Sc B, ap. 22, Parter, Piatra Neamt.
Puteti face programari la Tel +40-742700962
sau la adresa de mail  sinzianaburcea@ yahoo.com
(programarile se fac telefonic  sau online)
Luni-Vineri 9.00-18.00
Home
Filosofie
Scurta Autobiografie
Experienta Profesionala
Servicii Specializate
Formare continua. Invata pentru tine!
Tabere pentru copii
Autism
Practica Psihologica
Multimedia
Marturii
Articole
Tarife Cabinet
Galeria Imagini
Blog-ul
Evenimente